Всички проблеми в Държавната консолидационна компания (ДКК), за които сега говорят,

...
Всички проблеми в Държавната консолидационна компания (ДКК), за които сега говорят,
Коментари Харесай

Бившият министър на икономиката за наследника си: Този министър е най-притеснен от всички, ако се закрие ДКК – ще се заметат следите

Всички проблеми в Държавната консолидационна компания (ДКК), за които в този момент приказват, са остарели и са от 5-6 години. Това, че няма защо друго да приказват, значи, че министърът се опасява за мястото си. 

Това разяснява някогашният министър на стопанската система Николай Стоянов пред БНР.

Той изрично отхвърли да има насъбрани отговорности по негово време. 

" Не е правилно, че има насъбрани отговорности по мое време. Тези проблеми, за които се приказва, са от 2019 година Да, има некачествено осъществяване и некачествени поправки, мъчно могат да се свържат с моето ръководство ", сподели Стоянов.

" Да кажем, че в деня, в който ще закриват ДКК, има пуснат конкурс за ново управление със период 7 дни за подаване на документи. Едва ли ще се закрива ДКК! Аз не съм сменял управлението на ДКК и не е имало кавги. Но има големи планове по инхаус процедура – ремонт на язовири. И това са наболели от 2019 година неща. И щом и в този момент ги въртят, значи не са разкрили нищо проблематично в моето ръководство ", отбрани се Никола Стоянов.

Той направи разбор какво ще се случи, в случай че се стартира " скрита приватизация " или се извадят избрани предприятия. 

" Ако се закрие ДКК, ще се случат две неща. Първо – ще се заметат следите. Второ - в случай че няма ДКК, всички дъщерни сдружения ще са разполагаем директно на министъра. Той ще се намесва директно политически. Изискването в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) е за бистрота на обществени предприятия. Целта е да не може всеки министър като пристигна да сменя всички управления ", изясни някогашният министър на стопанската система. 

И разяснява, че кадруването в другите предприятия на холдинга става най-лесно през ДКК. 

В ДКК и " Ел Би Булгарикум " има страшни проблеми и с приближаване на ротацията с фойерверки на остарели проблеми се отклонява внимание в опит министърът да се задържи на министерското кресло.

" Този министър е най-притеснен от всички ", съобщи Стоянов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР